P e t e r A t e n T h e a t e r

Succesvol stuk naar Verkade Paviljoen
 
ZAANDAM - Ze zijn historie, de befaamde meisjes van Verkade, maar bij de opening van het Verkade Paviljoen op 11 maart zijn ze toch van de partij. De meisjes, tot leven gewekt door een groepje Zaanse amateurspeelsters, luisteren de gebeurtenis op met acts op verschillende plekken in het museum. De scènes zijn geschreven door Peter Aten.
 
De Verkademeisjes zijn geënt op de sketch 'Beschuit met Meisjes' die Aten schreef ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Molenmuseum. De eenakter, gespeeld door Marjan Aten, Gré Berkhout en Margaret Tromp, was een enorm succes. Op verzoek van directeur Fokelien Renckens van het Zaans Museum paste Aten de tekst aan en bedacht hij nieuwe dingen voor deze speciale gelegenheid.
"Er is een scène bij die is geënt op het ruilen van de plaatjes van de Verkade-albums. En ik heb er een paar liedjes aan toegevoegd. Eentje is op een bestaande melodie uit 1913. We ontdekten dat ze 'In naam van Oranje doe open de poort' zongen als ze naar een beurs gingen om plaatjes te ruilen", vertelt Aten. Het oorspronkelijke trio kreeg versterking van de speelsters Mieke Freyée, Ellen Boot en Suzanne Tromp, en Atens eigen tweeling (11).
 
bron: Noord Hollands Dagblad, Saskia Nassenstein - 30 januari 2009

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl